Banke časte i VIP ložom na Rolan Garosu

Bankari nude imućnim klijentima mnogo povlastica - od izbegavanja šaltera, pa do vrednih poklona. Na listi darova: knjige, karte za pozorište, putovanja...

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2017.

14:47

Banke časte i VIP ložom na Rolan Garosu
Foto: Thinkstock

Dok su strogi prema sirotinji, kojoj "cede" svaki dinar i zaračunavaju im paprene kamate, bankari imućnim građanima daju posebne privilegije, pišu Večernje novosti.

Svako ko ima platu veću od 120.000 dinara ne mora da čeka red na šalteru, već ima na raspolaganju posebnu prostoriju u kojoj obavlja svoje poslove. Osim toga, ovakav klijent može da koristi kredite i kreditne kartice pod povoljnijim kamatama, a ponekad dobije i poneki poklon - knjige, karte za bioskopske premijere i pozorište.

Pravi bogataši, sa milionskim iznosima na računima, kako tekućim tako i štednim, imaju i privatne bankare koji su im u svakom trenutku na raspolaganju. Za vlasnike dobrostojećih firmi, oni odlaze "na noge", odnosno dolaze u preduzeće ili u kuću i obavljaju određene poslove. Ne mogu jedino da donose novac, i za to i najbogatiji stanovnik Srbije mora, ipak, da ode do banke.

"I u Srbiji imamo privatne bankare, ali su usluge malo drugačije nego, na primer, u zemljama Evropske unije", kažu u jednoj stranoj banci.

"Imućniji klijenti se razlikuju, tako da su i privilegije drugačije. Ipak, za naše posebne klijente imamo zasebnu ekspozituru, u kojoj se ne čeka. Lični bankar posvećuje potrebno vreme, razmatraju se sve mogućnosti da se izađe u susret takvom klijentu. Pre svega brinemo o njihovim ulaganjima. Naši bogatiji klijenti mogu da dobiju povoljnije kamatne stope na štednju, kamate na korišćenje kreditnih kartica su niže nego za ostale korisnike", dodaju oni.

Osim toga, na raspolaganju bogatijima su sve usluge kompanija, sportskih društava, kulturnih institucija kojima su banke sponzori. Tako pokloni mogu da budu simbolični, od knjiga, paketa slatkiša do pozorišnih predstava, karata za utakmice, pa i velikih sportskih i kulturnih događaja u evropskim gradovima. Od posete Milanskoj skali do praćenja elitnih sportskih dešavanja, kao što su teniski turniri, Liga šampiona... Tu su i ekskluzivna putovanja, razne sajamske manifestacije širom sveta....

Šta će im banke ponuditi zavisi od toga koliki je konto na računima građana. Kako kažu bankari, imaju i vrlo izbirljive i zahtevne klijente, oko kojih moraju mnogo da se trude. Nekima su na raspolaganju i 24 časa dnevno. I najveći hirovi se ispunjavaju sa osmehom. Naravno, od svakog bankara se očekuje apsolutna diskrecija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: