"Završavamo Koridore, kreće i BG obilaznica"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će u martu 2017. početi izgradnja deonice Surčin–Obrenovac.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.12.2016.

09:25

Foto: Tanjug

Kako je navela, tokom aprila će biti nastavljena gradnja obilaznice oko Beograda.

Mihajlovićeva je na konferenciji za novinare rekla da je plan da u 2017. godini budu završeni započeti infrastrukturni projekati, od kojih je najvažniji putni Koridor 10.

Ona je za narednu godinu najavila i završetak auto-puta na Koridoru 11 od Obrenovca do Preljine.

Prema njenim rečima, u toku je javni pozivi za rehabilitaciju oko 200 kilometara auto-puteva u Srbiji.

Plan je, kako je dodala, da u toku naredne godine bude završen i pušten u saobraćaj Žeželjev most, preko Dunava u Novom Sadu, kao i most Ljubovija-Bratunac na Drini.

"Tokom 2017. godine u planu je i početak gradnje dve deonice brze pruge Beograd-Budimpešta", rekla je Mihajlovićeva i dodala da su to deonica Beograd – Stara Pazova, sa kineskim partnerima i Stara Pazova -– Novi Sad iz ruskog kredita.

Prema njenim rečima, očekuje se da se za deonicu Niš-Merdare-Priština projektna dokumentacija završi u maju naredne godine, nakon čega će se sa međunarodnim finansijskim institucijama razgovarati o najboljem modelu finansiranja.

Prema njenim rečima, u 2017. će biti kompletirana dokumentacija za Fruškogorski koridor, a sa pokrajinskom vladom razgovaraće se o izvorima i modelu finansiranja.

Mihajlović evaje najavila da očekuje da će Predlog zakona o postupanju katastra biti završen u prvom tromesečju 2017. Ona je rekla da će upis u katastar biti skraćen, a da će se svi problemi rešavati na sudovima. "Zbog toga očekujem i bolji napredak na Duing biznis listi", rekla je ona. Prema njenim rečima, plan je da Srbija naredne godine bude u prvih 40 zemalja na toj listi, a sa reformom katastra moguć je i veći napredak.

Među ciljevima je i brže sprovođenje Zakona o ozakonjenju objekata, zahvaljujući zapošljavanju 1.046 ljudi u lokalnim samoupravama.

Ministarka je rekla da je u Srbiji 2016. završeno više od 90 kilometara auto-puta i ocenila da je godina bila uspešna.

Dodala je da je u Srbiji tokom 2016. rehabilitovano devet deonica puta u dužini od 124,6 kilometara i obnovljeno ukupno 110 kilometara pruge na kojima su moguće brzine veće od 100 kilometara na čas.
Od ruskog kredita, kako je rekla, kupljeno je 27 novih dizel motornih vozova, za 100 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: