"Pratite - gde da podignete minimalnu zaradu"

Radnicima propalih niških društvenih firmi, do kraja godine biće isplaćena jednokratna pomoć u visini minimalne zarade od 21.300 dinara

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 23.12.2016.

13:13

Foto: Thinkstock

To su potvrdili su na protestu radnika ispred Gradske kuće gradski većnik Mihajlo Zdravković i predstavnik radnika Žarko Đorđević.

Oni su rekli radnicima da nadležna ministarstva još nisu pronašla rešenje za isplatu zaostalih zarada, ali da na tome i dalje rade.

Prema Zdravkovićevim rečima, radnici će u ponedeljak putem medija biti obavešteni kada će i gde moći da podignu minimalnu zaradu.

"Pravo na isplatu te novčane pomoći imaće radnici koji su proletos prijavili svoje potraživanje Centru za socijalni rad. Izdejstvovali smo i novi rok za prijavu potraživanja", kazao je Zdravković.

Kako je istakao, radnici koji su ovog proleća propustili priliku da se prijave za isplatu potraživanja i isplatu jednokratne pomoći moći će to da učine od 26. decembra do 6. januara.

"Radnicima čija potraživanja u tom periodu budu potvrđena, isplata minimalne zarade krenuće 9. januara", kazao je Zdravković.

On je istakao da će sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći obezbediti zajedno Grad i Republika.

Zdravković je podsetio da je ovog proleća jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara dobilo nešto više od 5.000 radnika koji potražuju zaostale zarade.

Predstavnik radnika Žarko Đorđević je istakao da će radnici dobiti jednokratnu pomoć jer se nalaze u teškom ekonomskom položaju.

"Nismo zadovoljni što još nije pronađeno rešenje za isplatu zaostalih plata. Sada je nastao problem jer su se za isplatu zaostalih potraživanja prijavile i komercijalne banke. One potražuju oko 170 milijardi dinara", naglasio je Đorđević.

On je rekao da je ministar privrede Goran Knežević ove srede po ranijem dogovoru bio u Nišu i obećao da će se i dalje raditi na rešavanju problema isplate zaostalih plata.

Prema nezvaničnim procenama, zaostale plate potražuje oko 7.000 radnika propalih niških društvenih firmi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: