Bulevar sa po 2 trake i most "blizanac" na Dunavu

Protokol o izgradnji jedne od najvećih investicija u Novom Sadu u narednih nekoliko godina, potpisan je u Pokrajinskoj vladi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.12.2016.

08:11

Bulevar sa po 2 trake i most
Foto: Thinkstock

Reč je o protokolu o saradnji radi zajedničkog finansiranja projekta izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta u Novom Sadu, ukupne dužine 1.380 metara, od kružne raskrsnice sa Primorskom do Velebitske ulice.

Protokol su, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, potpisali direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Slobodan Knežević.

"U prvoj fazi biće izgrađen deo Bulevara, a u drugoj, koja će uslediti 2018. godine, biće izgrađeni most na kanalu DTD i prilaz budućem bulevaru sa regionalnih pravaca prema Srbobranu i Temerinu", rekao je Mirović.

On je podsetio da je izgradnja tog bulevara bila tema zajedničke sednice Pokrajinske i Republičke vlade, što, kako je naglasio, pokazuje da okupljanje oko projekata i ujedinjeno delovanje nemaju alternativu.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka, zahvaljujući resornom ministarstvu to preduzeće izdvojilo je 200 miliona dinara za projekat izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta. "Samo na radove na saobraćajnicama na teritoriji Novog Sada sledeće godine ćemo izdvojiti ukupno oko milijardu dinara", najavio je Drobnjak.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio se Vladi Srbije na velikoj podršci i naglsio da je saradnja sa Pokrajinskom vladom na najvišem nivou.

"Danas je ugovorena jedna od najvećih investicija koja će biti realizovana na teritoriji Grada Novog Sada u narednih godinu, dve. Uz podršku Pokrajinske i Republičke vlade, Novi Sad je obezbedio investiciju vrednu oko 700 miliona dinara", rekao je Vučević.

On je pojasnio da je reč o velikoj saobraćajnici sa po dve trake na obe strane, trotoarima, biciklističkim stazama, novom javnom rasvetom i kanalizacionom mrežom, naglasivši da žitelji Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja to apsolutno zaslužuju.

"Zajedno sa JP 'Putevi Srbije' radiće se i rehabilitacija postojećeg Sentandrejskog mosta, a Grad priprema projekat novog mosta, 'blizanca' na kanalu DTD čime dobijamo novi adekvatan ulaz u Novi Sad, što je od izuzetne važnosti s obzirom na frenkventnost saobraćaja", istakao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: