"Hoće i 5% i 30.0000 RSD, e pa nema"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je Vojnom i policijskom sindikatu da mogu da protestuju koliko hoće jer para više nema.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.12.2016.

14:01

Foto: Tanjug

“Neka protestuju koliko hoće, neka prete kontejnerima, bacanjem u reku, ali para nema više od onog što smo podelili”, poručio je premijer Aleksandar Vučić na pretnje vojnog i policijskog sindikata koji su danas protestovali ispred zgrade vlade.

Vučić je nakon obilaska gradilišta Beograda na vodi, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su ti što sada protestuju mogli da biraju povećanje plate od pet odsto, ili jednokratnu isplatu od 20 ili 30 hiljada dinara, ali su hteli i jedno i drugo, što, dodao je, nije moguće.

"Dobili su pet odsto povećanje plata, ako vi sa N1 imate da im isplatite, ako Amerikanci imaju, odlično. U sredu su razgovarali s ministrom i nisu se dogovorili. Sada mogu da prete vezivanjem, bacanjem u reku, kontejnerima, ali tih para nema, pet posto je više nego prošle godine", rekao je Vučić, primetivši da mu nije sasvim jasno zašto su se sada unervozili, a zatim dodao, "verovatno ima neki politički razlog".

Ja, naprotiv, neću da popuštam, dodao je, moje je da čuvam novčanik građana Srbije i "ako im se ne sviđa, pošto su jako traženi na tržištu neka izađu iz javne uprave i rade šta god da zarade više, s tim nemam nikakav problem".

Vojni i policijski sindikati održali su danas u pet do 12 protest ispred zgrade vlade čime su, kako su naveli, želeli da ukažu na probleme pripadnika snaga bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: