Solarna energija i u Popravnom zavodu

Pokrajinski sekretarijat za energetiku odobrio je 27 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata u vrednosti 70 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 11.12.2016.

11:58

Solarna energija i u Popravnom zavodu
Foto: Thinkstock

Pomoć je namenjena projektima korišćenja solarne energije za zagrevanje vode, biomase za grejanje javnih ustanova, za štedljivu unutrašnju rasvetu i primenu "toplotnih pumpi" za grejanje tih objekata.

Uručeni su i ugovori za projekte rekultivacije napuštenih kopova.

Za projekte korišćenja solarne energije za grejanje vode u javnim ustanovama je 5,2 miliona dinara, a dobili su ih Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici i Gerontološki centar Kanjiža.

Sa ukupno 24,5 miliona dinara sufinansirano je sedam projekata rekultivacije napuštenih kopova bez titulara u Novom Sadu, Kikindi, Titelu, Šidu, Rumi, Bečeju i Orešacu.

U devet vojvođanskih opština biće realizovano 14 projekata za štedljivu unutrašnju rasvetu u osnovnim i srednjim školama, ustanovama kulture, domovima za stare i ustanovama zdravstveno-socijalne zaštite, u šta će biti uloženo 23,9 miliona dinara.

Za korišćenje biomase za grejanje javnih ustanova obezbeđeno je 12,9 miliona dinara, a 3,3 miliona biće uloženo u toplotne pumpe za grejanje objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: