"Žeželj" sa Vojvodine prešao na Srbiju

Pokrajinska vlada usvojila je Predlog budžeta za 2017. i uputila ga u skupštinsku proceduru kako bi se Skupština Vojvodine izjasnila o njemu na sledećoj sednici

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2016.

10:05

Foto: Tanjug

Na sednici Pokrajinske vlade konstatovano je da će pokrajinski budžet za 2017. godinu biti 10 odsto veći nego ovogodišnji.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da ne postoji pozicija u budžetu za 2017. godinu koja nije "uvećana, osnažena i učvršćena".

Mirović je rekao da su znanje, mehanizmi i pomoć Vlade Srbije u vidu obezbeđivanja dodatne 1,1 milijarde dinara, kao i efikasna pomoć u refinansiranju pokrajinskog javnog duga i uštede od 200 miliona koja iz toga proističe, omogućili da se budžetska sredstva usmere na projekte od prioritetnog značaja za građane Vojvodine.

On je rekao da se počinje sa direktnim finansiranjem finalizacije rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na trasi puta Novi Sad - Ruma, da sledi izgradnja Ipsilon kraka kod Subotice, da se počinje finansiranje izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, kao i da je izgradnju Žeželjevog mosta preuzela Srbija, što je rasteretilo pokrajinski budžet i omogućilo rad na drugim razvojnim projektima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević ocenio je predlog budžeta kao optimalan i izbalansiran i dodao da je ukupno uvećanje budžeta od 10 procenata omogućilo povećanje u svim segmentima tako što su povećana sredstva u svim sekretarijatima, prema prioritetima određenim pri formiranju aktuelne Pokrajinske vlade.

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović kazala je da je obim budžeta za 2017. godinu predložen na nivou od 63,6 milijardi dinara, što zajedno sa dodatnom 1,1 milijardom dinara od Republike, čini više od sedam odsto republičkog budžeta.

Projektovanim budžetom, između ostalog, omogućava se isplata finansijske pomoći od 12.000 dinara mesečno porodicama s troje dece, regresiranje troškova prevoza učenika i studenata, kao i povećanje za programe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih, piše u saopštenju.

Predlogom pokrajinskog budžeta predviđene su i brojne investicije u visokoškolske ustanove, dodatna ulaganja u poljoprivredu i vodoprivredu, kao i ulaganja u oblasti zaštite životne sredine, privrede i turizma, javnom informisanju, radu nacionalnih saveta i institucija kojima je osnivač, navodi se u saopštenju.

Predlog budžeta za 2017. godinu biće na dnevnom redu naredne sednice Skupštine Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: