Italijanske cipele stizaće iz Bele Crkve

Asfalt se tek osušio na novim saobraćajnicama u industrijskoj zoni, a već se vode ozbiljni pregovori o dolasku investitora u Belu Crkvu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

19:47

Italijanske cipele stizaće iz Bele Crkve
(Foto: Thinkstock.com)

Investitor iz Italije dostavio je lokalnoj samupravi pismo o namerama za izgradnju fabrike obuće u kojoj bi već naredne godine radilo 300 radnika. Usledio je i sastanak na kome su precizirani detalji povodom izgradnje ove fabike i dinamike zapošljavanja.

"Ubrzano radimo na industrijskoj zoni i njenom privođenju nameni kako bismo obezbedili uslove za investitore i zapošljavanje mladih iz naše sredine. Investitor je najavio faznu izgradnju, prva faza treba da počne polovinom februara naredne godine", istakao je Marjan Aleksić, predsednik Skupštine opštine Bela Crkva. "Izgradnjom fabrike omogućiće se otvaranje novih 300 radnih mesta, sa perspektivom da u naredne tri godine u ovoj fabrici bude zaposleno 500-550 radnika što znači sigurnost za isto toliko porodica, podizanje standarda života za veliki broj stanovnika i privrednih subjekata i snažan podsticaj za dalje korake, jer na ovome nećemo stati", dodao je on.

Dobre namere postoje sa obe strane, a da li će doći do realizacije zavisi prvenstveno od investitora. Lokalna samouprava čini sve što je u njenoj nadležnosti da omogući realizaciju ovog posla.

Industrijska zona u Beloj Crkvi obuhvata 15 hektara površine i u saradnji sa višim nivoima vlasti do polovine naredne godine biće kompletno komunalno opremljena. Na ovom prostoru sa uspehom već nekoliko godine funkcioniše nemački Flamat.

Javna nabavka za drugu fazu asfaltiranja sredstvima odobrenim po konkursu od Uprave za kapitalna ulaganja u iznosu od 7,8 milona dinara je u završnoj fazi. Paralelno se radi na projektima elektrifikacije, javne rasvete i izgradnje kanalizacione mreže u industrijskoj zoni, pa se može reći da je lokalna samouprava više nego ozbiljna u nameri da oživi industriju u Beloj Crkvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: