Manji porez na plate moguć samo uz...

Član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov kaže da je smanjenje poreza na plate moguće uz veći PDV.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

15:00

Manji porez na plate moguć samo uz...
(Foto: Thinkstock.com)

Altiparmakov je, odgovarajući na pitanje novinara da li je moguće smanjenje poreza i doprinosa, rekao da je to izvodljivo jedino ako se poveća porez na dodatu vrednost.

Napomenuo je i da ta ideja nije nova.

"Čak 50 odsto deficita ove godine biće smanjeno samo zahvaljujući boljoj naplati prihoda, a 40 odsto zbog smanjenjuaplata i penzija", dodao je predsednik Saveta Pavle Petrović.

Podsetimo, iz predloga budžeta za narednu godinu vidi se da obećanog smanjenja poreza na plate neće biti, iako se ne isključuje mogućnost da to toga dođe, pod uslovom da prihodi budu veći od planiranih.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je prošlog meseca da će u drugoj polovini sledeće godine država smanjiti poreze i doprinose na zarade i druge poreske stope.

"Hoćemo da podignemo biznis do kraja, sigurni da ćemo u masi sredstava zadržati onaj nivo prihoda i uvećati ga u odnosu na sadašnji, kako bismo ohrabrili sopstveni rast", izjavio je Vučić.

Za to je potrebna, kako je rekao, veća poreska disciplina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: