"Za ovo Rusima zaista dugujemo zahvalnost"

Ruska Federacija produžila je rok za korišćenje kredita od 800 miliona dolara za modernizaciju železničke mreže.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

17:46

Foto: Tanjug, arhiva

Kako je istakla ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, za to joj Srbija zaista duguje zahvalnost.

"Ruski kredit je juče bio na sednici vlade, produžen je rok. Za Srbiju je taj kredit veoma važan, to je 800 miliona dolara, plus 15 odsto učešća Srbije, što je 141 milion, i to za modernizaciju železničke mreže u Srbiji, koja je, znate u kakvom stanju je bila i jeste još uvek", rekla je Mihajlovićeva za Tanjug.

Prema njenim rečima, za jedan deo brze pruge između Beograda i Budimpešte, njeno Ministarstvo je prošle godine ugovorilo 690 miliona, od ukupno 800 miliona dolara.

"Ostao je drugi deo da se ugovori, a Ruska Federacija je produžila rok važnosti ugovora do 2021. godine. Ja se nadam da ćemo mi ranije taj novac potrošiti i da ćemo imati i na Koridoru 10, severu, jugu i Beograd- Budimpešta jedan deo, potpuno završene pruge u roku pre toga", rekla je potpredsednica vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: