"Nalog Vučića, 5.000 RSD penzionerima van Srbije"

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će po prvi put pomoć biti isplaćena i penzionerima kojima mesto prebivališta nije Srbija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.12.2016.

14:30

Foto: Tanjug

"Na direktan nalog premijera Vučića, Vlada Srbije donosi odluku da se i svim penzionerima koji su penziju zaradili u Srbiji, a žive van teritorije naše zemlje takođe isplati pomoć od 5.000 dinara", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

"Na ovaj način premijer je u ime vlade i čitavog društva želeo da izrazi zahvalnost što su svi ovi ljudi zaradili penziju u Srbiji i što su i oni doprineli da Srbiji ipak bude bolje", dodao je on.

Vulin je prilikom obilaska Kluba za stare Stari Grad rekao da će pomoć biti isplaćena i za oko 50.000 penzionera, koliko ih živi van teritorije Srbije i da su sredstva obezbeđena iz redovnog poslovanja PIO fonda.

On je istakao da će za te namene biti dodeljeno oko 289 miliona dinara i da će taj novac penzioneri dobiti tokom decembra.

"Zahvaljujući boljem radu Fonda i daleko boljoj uplati doprinosa, koji su ove godine za 13,4 milijardi dinara veći od planiranog, možemo da isplatimo i ovu nadoknadu" naglasio je Vulin.

Podsetimo, kada se prošle nedelje delila pomoć najstarijima od po 5.000 dinara, zaobiđeni su penzioneri koji ne žive u Srbiji, a primaju srpsku penziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: