Kod njih ni Parking servis nije profitabilan

U Bujanovcu je odlukom odbornika lokalnog parlamenta ugašeno Javno preduzeće Direkcija za izgradnju a svi zaposleni će biti raspoređeni na druga radna mesta.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.12.2016.

08:42

Kod njih ni Parking servis nije profitabilan
Foto: Freeimages

To je omogućeno odlukama o opštinskoj upravi i o Javnom preduzeću Komunalac, po kojima je deo Direkcija za izgradnju pripojen Komunalcu, dok je deo zaposlenih prebačen u opštinsku upravu.

Opštinski prvobranilac Radomir Ristić je na sednici Skupštine opštine rekao da se lokalna samouprava na to odlučila zbog usklađivanja sa Zakonom o budžetskom sistemu.

Ristić je napomenuo i da nije bilo moguće da se izvrši reorganizacija Direkcije za izgradnju, objasnivši da "nijedan njen deo nije mogao da posluje tržišno".

"U Direkciji imamo 35 zaposlenih a imajući u vidu da u opštini vlada ekstremna nezaposlenost i da je najčešće zaposlen samo po jedan član porodice, to je praktično 35 porodica, tako da imamo i socijalnu komponentu ovih odluka", rekao je on.

Ristić je naveo da će se Komunalcu pripojiti deo Direkcije za izgradnju koji se bavio poslovima parkiranja, saobraćajne signalizacije i javne rasvete sa 18 ljudi, dok će u opštinsku upravu biti preraspoređeno njih 17.

"Nije postojala mogućnost ni da se iz Direkcije izdvoji deo Parking servis kao posebna celina, jer ni oni ne bi mogli da posluju profitabilno i da samostalno opstaju na tržištu", rekao je Ristić.

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu je rekao da preraspoređivanjem radnika iz Direkcije za izgradnju neće biti promenjen ukupan broj od 507 zaposlenih, za koliko opština i ima saglasnost Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: