Milion metara tkanine iz Jumka za Nemce

Predstavnik nemacke firme "Fiers texem" Detlef Fišer je sa rukovodstvom Pamučnog kombinata "Jumko" ugovorio kupovinu million metara tkanine, piše Blic.

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 07.12.2016.

19:20

Milion metara tkanine iz Jumka za Nemce
(Foto: Thinkstock.com)

Portparol "Jumka" Gordana Savic saopštila je da će štof za nemačkog partnera biti isporučen u prvom kvartalu 2017. godine. Ugovoreni aranžman sa Nemcimna ravan je godišnjoj proizvodnju tkanine u vranjskom tekstilnom kombinatu.

Ugovorena proizvodnja štofa za nemacku firmu od 1.000 kilometara jednaka je rastojanju od Vranja do Ljubljane.

Prema recima predsednika Nadzornog odbora dr Branislava Popovica, proizvodnja u "Jumku" u iducoj godini bice udvostrucena, što ce doprineti velikom povecanju izvoza tekstilnih proizvoda.

Najavljeno je da će u januaru iduce poslovne godine biti potpisan ugovor o novim poslovnim aranžmanima sa nemackom kompanijom, prenosi "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: