Radnici "Prvog maja" dobijaju 9 zarada

Treća grupa od 222 bivša radnika kompanije "AHA Mura Prvi maj" u Pirotu, u nedelju će dobiti rešenja o isplati devet minimalnih zarada iz Fonda solidarnosti.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

17:28

Radnici
Foto: Thinkstock

Fabrika je zapošljavala 1.300 radnika, a stečaj je uveden 25. juna prošle godine.

Rešenja će radnicima uručiti predstavnici Fonda solidarnosti u prostorijama fabrike, a tom činu će, kako je saopštio predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Pirota Rodoljub Ćirić, prisustvovati i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Postoji mogućnost da do kraja godine i preostaloj grupi od 754 bivša radnika 'AHA Mure Prvi maj' budu uručena rešenja o isplati ovih potraživanja", rekao je agenciji Beta Ćirić.

Grupa od 117 bivših radnika te propale fabrike 3. novembra je dobila rešenja o isplati devet zaostalih zarada iz Fonda solidarnosti Srbije a pre toga je u u oktorbu isplaćena prva grupa od 184 radnika.

"Ovih devet minimalnih zarada bivši radnici ove fabrike dobiće za period od 25.juna 2014. do 25. juna prošle godine. U proseku će svako od radnika dobiti oko 300.000 dinara, jer će njima za taj isti period biti povezan i radni staž", napominje Ćirić.

Posle drugog neuspelog pokušaja prodaje tog preduzeća, prema informacijama iz Veća Saveza samostalnih sindikata, stečajni upravnik Kompanije trebalo bi da sredinom ovog meseca objavi treći oglas za prodaju imovine "AHA Mure Prvi maj" kao pravnog lica, ovog puta metodom prikupljanja pisanih ponuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: