Vučić: Sve dok direktori imaju 10x veću platu...

Premijer Aleksabndar Vučić smatra da ne treba prihvatiti predlog po kojem bi se ombudsmanu Saši Jankoviću i povereniku Rodoljubu Šabiću smanjile plate.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

17:15

Vučić: Sve dok direktori imaju 10x veću platu...
Foto: Tanjug

Vučić je naveo da bi trebalo promeniti čitav sistem.

Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare u parlamentu, nakon što je prisustvovao raspravi o Predlogu budžeta, rekao da smatra da sada ne bi trebalo smanjivati te plate, ne zato što neki vredno rade ili ne rade, već zato što bi morao da se promeni sistem i podvukao da će poslanike SNS zamoliti da ne glasaju za taj amandman.

On je rekao da nije logično da imaju tri-četiri puta veće plate od predsednika skupštine, vlade ili Republike, ali da dok god ima direktora javnih preduzeća koji imaju deset puta veće plate od premijera, a dva puta veće od ombudsmana ili poverenika, to ne treba da se uradi.

Kako je rekao, tako enormno velike plate se moraju smanjiti do razumne mere, ne do demagoškog nivoa, već da budu pristojne, dobre plate, ali ne i one koje će omogućiti enormno bogaćenje.

"Zamoliću poslanike SNS da ne glasaju za taj amandman, iako je to njihova suverena odluka", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: