"Za Vojvodinu 7,3%, mi plaćamo plate i penzije"

Predlog budžeta Srbije za 2017. podrazumeva da AP Vojvodina dobije 7,3 odsto sredstava iz državne kase, objasnio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

16:33

Foto: Tanjug

"Nema nikakvih suštinskih obaveza na nivou pokrajine, jer mi plaćamo i penzije, i plate i puteve i sve. Mi dajemo pare da bi pokrajina isplatila pokrajinskim institucijama", rekao je Vučić u obraćanju narodnim poslanicima u Skupštini Srbije.

On je istakao da želi da se otvori dodatna diskusija o Vojvodini u parlamentu, jer je po pitanju ukupnih sredstava kojima pokrajina raspolaže stvorena "papazjanija".

Primetio je da može da razume da za to ima političkih razloga, ali ne i ekonomskih, da neko ovako "zamuti vodu" po tom pitanju.

"Mogu da razumem političke razloge, ali da neko finansijski i ekonomski ovako zamuti vodu... Jer, ovo su pare koje mi dajemo gotovo bez obaveza. Mi dajemo pokrajini da ona dodatno ojača ono što mi već plaćamo", rekao je premijer objašnjavajući da to "dodatno" iznosi onih 7,3 odsto.

Pokrajina, međutim, nema nikakvih primarnih suštinskih obaveza koje treba da finansira:

"Mi plaćamo penzije, puteve, plate, sve...", istakao je Vučić.

On je kao primer naveo i to da će 465 miliona dinara biti uloženo u granični prelaz Batrovci, 300 miliona za Kelebiju, 386 miliona za izgradnju novog zatvora u Pančevu, 171 milion u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: