Skupština sebi smanjuje budžet za 400 mil. RSD

Skupštinski Odbor za finansije usvojio je amandman kojim će se budžet Skupštine Srbije umanjiti za 400 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2016.

13:46

Skupština sebi smanjuje budžet za 400 mil. RSD
Foto: Thinkstock

Taj amandman biće upućen poslanicima na usvajanje na sednici koja počinje danas popodne, a na kojoj će se raspravljati o Predlogu budžeta Srbije za 2017. godinu i pratećim zakonima.

Predsednica parlamenta Maja Gojković ranije je ukazala na tu inicijativu i pohvalila poslanike SNS-a, koji su to predložili i inicirali da se smanji budžet koji je predviđen za Skupštinu, iako je, kako je napomenula, taj budžet urađen u okvirima koje je dozvolilo Ministarstvo finansija.

"Uspeli smo da smanjimo predlog budžeta za 400 miliona, tako da će i budžet za Skupštinu biti mnogo manji, a niko nije planirao da se podignu plate - već 10 godina poslanici nisu dobili povećanje plate i po tome smo najniži u Evropi i regionu", rekla je Gojkovićeva, dodavši da su smanjene i investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: