"Ministarstva svakog dana vraća ljude na posao"

Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je, povodom slučaja radnice fabrike "Jura", da je rano da se izjašnjava o promeni Zakona o radu

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2016.

10:24

Foto: Fruvita

On ej dodao da je na društvu da razmisli da li bi to donelo dobro ili loše zaposlenima i poslodavcima.

"Ne možete vi zakonom nikome narediti da zadrži nekoga, ako to zakonom nije dozvoljeno, čak i kada ste na neodređeno vreme zaposleni, ugovor o radu može da se raskine, postoje pravila", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, resorno Ministarstvo svakodnevno rešava takve slučajeve, ali ne govori o njima u javnosti.

Prema Vulinovim rečima, Inspekcija rada tog Ministarstva svakog dana vraća ljude na posao u skladu sa zakonom, a ponekad se desi da tu meru poništi sud.

"Ono što je posebno u ovom slučaju je opozicija - jer DS nije mogla da se uzdrži da politizuje slučaj. Hoću da kažem da ne želim da se o ovome priča u javnosti i da bi bilo jako dobro da se svi uzdržimo od politizacije. Svaki dan pokušavamo slično, nekad uspemo nekad ne, ali ne zovemo medije", rekao je Vulin.

Istovremeno, on je zahvalio rukovodstvu fabrike "Jura" na "humanom i ljudskom" odnosu, jer su pomogli radnici kada su shvatili situaciju.

Radnica fabrike "Jura" obolela od karcinoma, ostala je bez posla nakon što joj fabrika nije produžila ugovor o radu koji je u međuvremenu istekao.

Rukovodstvo fabrike kasnije je radnici produžilo ugovor o radu za novih šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: