Vujović: Kom opanci, kom obojci

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će biti predložena promena koja će usaglasiti primenu našeg zakonodavstva o PDV-u s evropskim normama.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 02.12.2016.

18:56

Vujović: Kom opanci, kom obojci
Foto: Tanjug

Kaže i da će biti predložene promene zakona kojima će biti data osnova da se dovrši započeti proces privatizacije fudbalskih klubova.

"To sve što se dešavalo u prošlosti ne znači da treba da se troši vreme da raspetljavaju nemoguće situacije... Tamo gde su procesi započeti treba da se završe kako su započeti, to je nas pristup", rekao je Vujović na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje zašto taj posao nije završen do kraja.

Kako je rekao, "Biće ponuđena rešenja parlamentu kako bismo imali novu osnovu, da ne bude raskoraka između tumačenja zakona i da se uskladimo sa Evropom".

Vujović je dodao da kao država treba da ustanovimo jasna i transparentna pravila.

"Nadam se da će celokupna javnost podržati to, pa kom opanci kom obojci. Ja želim da imamo jasnu osnovu, da ne bude da je na plećima pemijera da politički to podnosi, a da nema osnovu- mi želimo da napravimo jasnu osnovu kako se to radi", rekao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: