"Vanredni izbori ne bi ugrozili budžet"

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da redovni predsednički izbori u 2017. i eventualni vanredni parlamentarni izbori neće povećati planirane rashode budžeta.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 02.12.2016.

14:35

Foto: Tanjug

"U budžetu za iduću godinu već su planirani troškovi za predsedničke izbore. Pitanje je samo da li će biti budžetski trošak ukoliko bude drugog kruga glasanja, ali to neće narušiti planirane rashode", rekao je Vujović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je ocenio da predsednički izbori neće nepovoljno uticati na rejting Srbije koji je sve bolji, kao i da ne postoji bojazan da investitori zbog izbora budu oprezniji u odlukama o investiranju u Srbiji.

Vujović je podsetio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao da će predizborna kampanja za predsedničke izbore biti kratka, kako ne bi uticala na rad Vlade i da budu što manji troškovi.

Beogradski mediji pišu da postoji mogućnost da istovremeno da predsedničkim izborima dogodine u Srbiji budu održani i prevremeni parlamentarni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: