"Dvostruko više sredstava za izgradnju Srbije"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je budžetom za 2017 godinu predviđeno dvostruko više sredstava za izgradnju i obnovu Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.12.2016.

14:28

Foto: Thinkstock

Kako je istakao, poljoprivreda će imati 3,5 milijardi dinara više u budzetu, odvojeno više novca za naoružavanje i vojnu opremu, za namensku industriju, za kulturu...

Vučić je rekao, odgovarajući na pitanja novinara da su pri projekciji budžeta za narednu godinu konzervativno tumačeni prihodi, a sve u ostavrenju cilja, rasta od 4 odsto koji bi bio veći od skoro svih zapadnih zemalja i što bi nas dovelo na prvo ili drugio mesto dogodine po rastu u Evropi.

Kako je rekao tri su osnovne stvari za veći privredni rast, povećanje investicija, izvoza ali i rast potrošnje.

U tom smislu on je naveo napredak u trgovini na malo od 8,1 i dodao da očekuje i takav trend dogodine.

Na pitanje da li će poslanici imati dovoljno vremena da prouče predlog budžeta Vucić je rekao da će imati nekoliko dana za to.

"Imaće mnogo više nego ja kada su oni donosili budžete" rekao je Vučić.

On je rekao i da već sada može da kaže kako će ta rasprava izgledati, da će uvek biti iste primedbe, da će biti i psovki i da se tu ništa ne menja.

Na pitanja u vezi sa izgradnjom i obnovom škola i domova zdravlja premijer je naveo da su 324 objekta urađena i renovirana, da se planira da se to uradi na još 2000 i da se uskoro očekuje i "lepotica" Klinički centar u Nišu kao i oni u Kragujevcu i Novom Sadu.

Kako je rekao voleo bi da je još urađeno ali i da za sav taj posao nedostaje pšodrške ilustrujući to rečima da kada god neko štrajkuje odmah dobije medijsku podršku.

On je dodao da dokle god bude takvo stanje teško da se može i ostavriti sve što je zamišljeno.

"Svakako su sve bolje godine isperd nasa, ne pričamo o smanjenju, o krizi i u formalnom i u finansijskom smislu krizu više nemamo" zaključio je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: