Arapi u Srbiji: Prvo 20 mil.€, pa i nova fabrika

Kompanija Mulk holding iz Ujedinjenih Arapskih Emirata najavila je da će naredne godine uložiti 20 miliona evra da bi proširila fabriku u Banatskom Karlovcu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

16:03

Arapi u Srbiji: Prvo 20 mil.€, pa i nova fabrika
Foto: Thinkstock

Fabrika, koja proizvodi aluminijumske kompozitne panele, nakon toga će izgraditi još jednu fabriku, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je to rekao nakon razgovora sa predstavnikom kompanije Šađi Ul Mulkom (Shaji Ul Mulk), u Emiratu Adžman, jednom od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata, preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Pokrajinski premijer je naveo da ta investicija podrazumeva i otvaranje dodatnih 80 do 100 novih radnih mesta.

Mirović je sa saradnicima razgovarao i sa vladarom Adžmana, šeikom Humaidom bin Rašida al Nuaimijem (Humaid bin Rashid Al Nuaimi), a imao je i sastanak u Privrednoj komori Adžmana, piše u saopštenju.

Kompanija Mulk holding trenutno drži svetsku proizvodnju i distribuciju prava Alubond brenda širom sveta.

Delegacija Pokrajinske vlade obišla je fabriku kompanije Alubond, a na sastancima je bilo reči o novim vidovima saradnje između Vojvodine i Adžmana, razvijanju turizma, investiranju u Srbiju, kao i o tome da postoje velike mogućnosti kao i svi uslovi za dolazak srpskih kompanija u ovaj Emirat, kako bi se saradnja produbila, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: