Švajcarci u Srbiji: Još 100 programera

Švajcarska softverska agencija Namics proširiće poslovanje u Srbiji otvaranjem radnih mesta za više od 100 softverskih inženjera u naredne četiri godine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

11:56

Švajcarci u Srbiji: Još 100 programera
Foto: Thinkstock

Ova odluka je usledila nakon analize poslovanja u prethodne dve godine.

"Cilj prilikom dolaska u Srbiju bio je da do decembra 2017. zaposlimo oko 50 inženjera. Međutim, nakon dve godine poslovanja odlučili smo da povećamo broj radnih mesta“, objašnjava Ketrin Simon, direktorka Namicsove kancelarije u Beogradu.

Kako je istakla, na njihovu odluku uticali su velika potražnja na tržištu, dobri poslovni rezultati u prethodnoj godini, uspešna realizacija projekata, ali pre svega kvalitet stučnjaka na koji smo naišli u Srbiji

"Ova investicija će dodatno povezati naša dva tržišta i dokaz je dobre saradnje srpske i švajcarske privrede. Namicsovo poverenje je još jedan od primera koji pokazuje da Srbija treba da bude ponosna na svoje softverske inženjere i ugled koji oni imaju na međunarodnom tržištu”, ističe Ana Grujović, izvršna direktorka Švajcarsko-srpske privredne komore.

U fokusu softverskih inženjera biće rad u Java, Front End i .NET tehologijama, kao i formiranje tima za razvoj mobilnih aplikacija.

Ovo akcionarsko društvo zapošljava više od 500 profesionalaca u Beogradu, Cirihu, Sent Galenu, Minhenu, Frankfurtu i Hamburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: