Vujović: Ogromna povećanja poreskih prihoda

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je poreska uprava kakva jeste ostvarila dobre rezultate.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.11.2016.

08:11

Vujović: Ogromna povećanja poreskih prihoda
Foto: Tanjug

Vujović je istakao da su u dosadašnjem delu godine poreski prihodi povećani za gotovo 60 milijardi dinara, što je 4 odsto ukupnih poreza.

Vujović je, u panel diskusiji na predstavljanju "Bele knjige 2016" Saveta stranih investitora, precizirao da je na ime dobiti pravnih lica naplaćena 21 milijarda dinara, što ukazuje da se privredna aktivnost podiže, 20,6 milijardi je naplaćeno poreza na novostvorenu vrednost, i 10,9 milijardi dinara akciza.

"Ogromna povećanja su ostvarena pri postojećoj organizaciji poreske uprave, a kad poboljšamo organizaciju očekujem da ćemo bitno smanjiti postojeću sivu ekonomiju, koja se možda kreće između 30 i 40 odsto, na nekih 15-ak posto što bi bilo primereno našem nivou razvoja i našem nivou organizacije", rekao je ministar finansija.

Prema njegovim rečima, ministarstvo želi da motiviše milione potrošaca da učestvuje u suzbijanju sive ekonomije i od Nove godine će krenuti sa nagradnom igrom koja će pružiti motivaciju mnogima, od opština preko pojedinaca do onih koji u poslovanju plaćaju negotovinskim sredstvima plaćanja, da na osnovu fiskalnih računa učestvuju u nagradnoj igri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: