"Sve sam budžete pocepao i vratio ministrima"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi Predlog budžeta za 2017. vlada trebalo da prihvati ove nedelje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.11.2016.

14:31

Foto: Tanjug

Vučić je istakao i da je sve predloge ministarstava za budžet "pocepao i vratio im na ponovnu izradu", jer nije bio zadovoljan zato što im je rashodna strana bila veća za 100 milijardi dinara.

“Od toga je sve bilo za kapitalne investicije i projekte, a ne mogu da potroše ni 30 odsto od toga”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je objasnio, svake godine kada se pravi budžet, ministarstva dođu sa megalomanskim procenama i niko neće da pokaže da je dobar ministar tako što će da štedi i smanji rashodnu stranu.

“Dobar je onaj ministar koji će da sačuva pare. Ne samo da ih troši, već da donese novac u budžet”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, i dalje postoji problem od oko 16 milijardi dinara, odnosno od oko 140 miliona evra.

“To je i dalje veliki 'gep'. Ne tolik veliki, ozbiljan i problematičan, ali neću dozvoliti ni da on postoji”, rekao je Vučić.

On je dodao da će danas i sutra imati posebne razgovore sa ministrom finansija Dušanom Vujevićem, a da će onda razgovarati sa ministrima na sednici vlade.

“Očekujem da prođe na vladi u toku ove nedelje, pa da onda izađemo pred narodne poslanike”, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: