Autobusi i dalje ne smeju auto-putem Ljig-Preljina

Auto-prevoznici još nisu dobili dozvole da na redovnim linijama prevoze putnike novom deonicom auto-puta od Ljiga do Preljine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

13:56

Autobusi i dalje ne smeju auto-putem Ljig-Preljina
Foto: Tanjug

Kako pišu Večernje novosti, glavni “krivac“ je birokratija, jer prevoznicima još nije stiglo zeleno svetlo od Privredne komore da usklade svoje redove vožnje i da, umesto preko Rudnika, voze auto-putem.

Uprkos tome, neki od njih preusmerili su svoja vozila novom, 40 kilometara kraćom trasom, iako nemaju odobrenje.

Goran Aleksić, direktor Poslovnog udruženja prevoznika “Srbijatransport“, smatra da je nedopustivo što se još čeka na usklađivanje reda vožnje:

“PKS uređuje međumesni prevoz i ne razumem zašto se još nije reagovalo, jer bi putnici trebalo da budu prioritet. Putevi se grade zbog interesa putnika, kao što i javni prevoz postoji zbog njih, a ne zbog birokratije. Put je trebalo da bude završen još pre nekoliko meseci. Zar nije trebalo sve da bude spremno, pa kada se pusti u saobraćaj i javni prevoz putnika počne da koristi ovu deonicu?“, pita se on.

Procedura je takva da prevoznici ne bi smeli sami da koriguju red vožnje, niti da voze izmenjenom trasom dok ne dobiju odobrenje. Neki auto-prevoznici, kako kažu, već od samog otvaranja auto-puta Ljig-Preljina bez papira voze ovom deonicom .

“Određeni broj polazaka ka Beogradu preusmerili smo na auto-put, ali smo neke polaske i duplirali“, rekao je za “Novosti“ Aleksandar Petronijević, generalni direktor čačanskog “Auto-prevoza“.

“Putnici mogu da biraju da li će ići Ibarskom magistralom ili auto-putem. To smo uradili zbog građana koji putuju za Gornji Milanovac“, objašnjava on.

Vlasnik firme “Gaga turs“ sa Zlatibora, Milan Radibratović, navodi da svih 11 polazaka za Beograd ide auto-putem, jer, kako smatra, građani treba da osete blagodeti novog druma.

“Već prvog dana su naši autobusi krenuli novom deonicom, jer smo smatrali da ne činimo prekršaj“, kaže Radibratović.

“Time smo uštedeli na vremenu skoro pola sata. Nadam se da ćemo u saradnji sa PKS-om rešiti problem i da ćemo utvrditi novi daljinar, odnosno red vožnje, te da nas neće vratiti da opet idemo preko Rudnika“, dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: