Podigneš slušalicu i već si dužan 16.200 RSD

Kozmetičarki M. R. nije ni na kraj pameti bilo, kada se pre mesec dana javila na nepoznati broj telefona, da će je taj razgovor koštati 16.200 dinara.

Srbija

Izvor: Politika

Četvrtak, 24.11.2016.

14:20

Podigneš slušalicu i već si dužan 16.200 RSD
(Foto: Thinkstock.com)

Ne zato što je poziv bio iz inostranstva i što je dugo trajao, već zbog činjenice da je pristala da ostavi svoju mejl adresu na koju bi joj osoba s druge strane telefona prosledila informaciju o uslugama koje ova firma nudi.

Iz pristiglog mejla Marina je shvatila da je reč o preduzeću koje u Beogradu radi od oktobra 2014.

Šta je ova firma Marini naplatila? Preduzeće potencijalne klijente obaveštava o konkursima za davanje kratkoročnih kredita za podsticaje i unapređenje poljoprivrede, osobama s invaliditetom, za poboljšanje ekonomskog položaja žena, pokretanje biznisa... Pretplata za ove usluge godišnje iznosi 16.200 dinara, a može da se plati u dve rate, piše Politika.

Naravoučenije - Kada vam neko nešto nudi telefonom, a svi smo bili u prilici da nas zatrpavaju raznim ponudama za putovanji, preglede i vaučere, recite jasno: Ne, hvala.

Jer, samo jedno nećkanje može skupo da vas košta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: