Knežević: Radnici u zabludi, nije radilo godinama

Niko nije čarobnjak da nešto što traje decenijama reši za dan, mesec ili godinu, kaže ministar privrede Goran Knežević.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

16:22

Knežević: Radnici u zabludi, nije radilo godinama
Foto: Screenshot

On je, gostujući u Kažiprstu B92, rekao da država traži rešenje za Resavicu i da se radi na elaboratu po uzoru na zemlje koje su rešavale slične probleme.

Na pitanje šta se desilo s tim rudnikom, s obzirom na to da radnici kažu da su dobro radili, Knežević odgovara da je to njihovo viđenje, odnosno njihova zabluda.

“Imamo jasne proračune, godinama je preduzeće radilo veoma loše, nismo mogli da zarade ni 50 procenata svojih zarada”, kaže ministar i dodaje da prodaju Resavice ne bi nazvao “slanjem na doboš” jer će, kaže, država raditi na tome da je postavi na zdrave noge.

Ministar je govoreći o rezltatima njegovog ministarstca u prethodnih 100 dana rada vlade, rekao da su imali i dobrih i loših segmenata.

“Nekoliko stvari je bilo loše, kao što su stečajevi, likvidacije, ali nije samo to ogledalo naše privrede već i razvo,j peduzetništvo, ugovori koji su obezbedili 5.600 novih radnih mesta. Obezbedili smo 400 podsticaja za preduzetnike i na tome ćemo naročito raditi ubuduće”, kaže Knežević.

Knežević kaže da problem i dalje predstavljaju 11 velikih strateških kompanija koje se rešavaju jedna po jedna, kao i da očekuje da će Galenika dobiti
strateškog partnera odmah posle Nove godine.

“Ne postoji više porodična srebrnina, ona je pojedena prethodnih godina”, kaže on.

Na pitanje koje kompanije su slale lažne izveštaje premijeru kaže:

“'Nisu bili lažni izveštaji nego veliko kašnjenje protoka informacija”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: