"U Srbiji do kraja godine dva virtuelna operatera"

Srbija u oblasti telekomunikacija ostvaruje godišnji prihod od milijardu i po evra i taj sektor ima veliki potencijal i mogućnosti za rast.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

14:55

Foto: Thinkstock

Ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić je, na otvaranju telekomunikacionog foruma TELFOR 2016. u Beogradu, rekao da Srbija u toj oblasti polako ali sigirno hvata korak sa svetom.

"Prihodi u oblasti mobilne telefonije 920 miliona evra, u fiksnoj 306 miliona i interneta 180 miliona", kazao je Ljajić.

Najavio je da će do kraja godine na srpskom tržištu početi da rade dva nova virtuelna mobilna operatera.

Cilj Vlade Srbije je, po njegovim rečima, uspostavljanje nacionalne širokopojasne mreže za internet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: