Đenerali povećao imovinu na 9,3 mlrd RSD

Đenerali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima objavilo je da je za 10 godina poslovanja povećalo svoju imovinu na 9,3 milijarde dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

13:28

Đenerali povećao imovinu na 9,3 mlrd RSD
(Foto: Thinkstock.com)

Ta kuća je ostvarila tržišno učešće od 29 odsto.

Predsednik Izvršnog odbora Đenerali osiguranja u Srbiji Dragan Filipović rekao je novinarima da je Đenerali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima prvo društvo te vrste u Srbiji i upravlja fondovima Đenerali Basic i Đenerali indeks, koji imaju ukupno 53.000 članova.

"Od osnivanja Đenerali Basic ostvario je prosečan godišnji prinos od oko 10 odsto, dok je Đenerali indeks u poslednje tri godine ostavrio prosečan godišnji prinos od oko šest odsto", rekao je on.

Član Izvršnog odbora Đenerali osiguranja Nataša Marjanović ocenila je da je trenutna situacija na tržištu stabilna, a da je imovina fondova u kostantnom porastu.

Dodala je da je ova vrsta štednje potreba, a ne luksuz imajući u vidu situaciji sa javnim penzionim sistemom.

"Produžetak radnog veka, trajne kazne za prevremeni odlazak u penziju i smanjenje grejs perioda za penzije biće dodati podsticaj za mnoge građane i poslodavce da počnu da razmišljaju o uplaćivanju doprinosa u dobrovoljne penzijske fondove", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: