Vučić:Za 8h od Budimpešte do Istanbula našim putem

Premijer Aleksandar Vučič rekao je da je Mađarska sedmi trgovinski partner Srbije, ali da ta razmena može biti još bolja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

12:13

Vučić:Za 8h od Budimpešte do Istanbula našim putem
(Foto: Thinkstock.com)

On je podsetio da je trgovinska razmena dve zemlje u 2015. godini iznosila 1,1 milijardu evra, a da je u ovoj godini nešto veća.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji nakon sednice dve Vlade rekao da je sa svojim kolegom razgovarao o međusobnom privlačenju investitora, o privatizaciji banja, povezivanju elektroenergetskih sistema, o načinu povezivanja i dolasku kineskih turista.

Vučić je rekao i da su od velikog značaja infrastrukturni radovi, pogotovo na pruzi Beograd-Budimpešta, ali i Segedin-Baja-Subotica.

“Značajni su infrastrukturni radovi i oni koji predstoje na pruzi Beograd-Budimpešta, ali i na Ipsilon kraku, gde smo danas obišli radove na osam kilometara savršenog auto-puta kojim povezujemo Budimpeštu sa Istanbulom, tako da će će za 8 sati bez problema moći da se stigne od Budimpešte do Istanbula, što jača ekonomske potencijale dve zemlje", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: