Sprečiti odliv: Cilj da Kuršumlija ne opusti

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je u Kuršumlija da je cilj vlade da ekonomski razvije to područje i zaustavi odliv ljudi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

18:27

Sprečiti odliv: Cilj da Kuršumlija ne opusti
Foto: Thinkstock

"Vlada Srbije vidi oporavak i razvoj ovog rubnog dela Srbije, kao jedan od svojih strateških prioriteta, od vitalnog značaja za očuvanje državnih i nacionalnoih interesa. Cilj je da se zaustavi odliv ljudi sa ovog područja", kazao je đurić na sastanku s predstavnicima lokalne samouprave.

On je rekao da se između dva popisa stanovništva, jasno vidi veliki odliv stanovništva sa teritorije opštine Kuršumlija.

"Naša odgovornost je da ova, peta po veličini opština u Srbiji, ne opusti. Ova opština, ima ogromne prirodne potencijale, istorijski značaj i zbog toga je i povećana pažnja Vlade Srbije prema Kuršumlija prema čitavim ovim krajem", kazao je on.

Đurić je rekao da će Vlada Srbije uložiti sve napore u rešavanju problema nezaposlenosti u cilju sprečavanja odliva mladih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: