"Da nam katastar bude kao i dozvole"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je cilj da reforma katastra bude jednako uspešna kao i reforma elektronskih građevinskih dozvola.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.11.2016.

13:50

Foto: Thinkstock

"Cilj je da ova reforma bude jednako uspešna kao i reforma elektronskih građevinskih dozvola, koja je doprinela da Srbija ove godine udje u prvih 50 zemalja sveta na Duing biznis listi Svetske banke", istakla je Mihajlović, koja je razgovarala sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem.

Mihajlović je sa Draškovićem razgovarala o narednim koracima i prioritetima u sprovođenju sveobuhvatne reforme katastra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Radna grupa koja će se baviti ovom reformom i zakonskim rešenjima, u cilju efikasnijeg rada Republičkog geodetskog zavoda biće formirana narednih dana, rečeno je na sastanku.

Kako bi se reforma RGZ dodatno ubrzala, Mihajlović je pozvala Draškovića da sa svojim timom 14. novembra prisustvuje sastanku s ministrom finansija Dušanom Vujovićem, na kojem će jedna od tema biti i katastar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: