Veliki projekat: Telekom znatno ubrzava internet

Telekom Srbija je omogućio građanima Aleksinca znatno brži fiksni internet i u taj pilot-projekat je investirao 1,6 miliona evra, saopštila je ta kompanija.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 01.11.2016.

08:11

Veliki projekat: Telekom znatno ubrzava internet
Foto: Tanjug, arhiva

"Odabrali smo opštinu Aleksinac za početak realizacije projekta osavremenjivanja fiksne infrastrukture, a cilj nam je da ovom investicijom značajno podignemo kvalitet mreže i brzinu interneta u više od milion domaćinstava širom Srbije", rekao je generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk.

Telekom Srbije je pokrenuo najveći infrastrukturni projekat u saradnji sa kompanijom Huavej.

Ta investicija, kako je saopšteno, pored boljih usluga korisnicima, doprineće i razvoju privrede i unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji.

Realizacija pilot-projekta Telekoma na području opštine Aleksinac trajala je pet meseci, a moderna telekomunikaciona infrastruktura je stigla do više od 10.000 domaćinstava.

Iz Aleksinca je, kako je navedeno u saopštenju, pre više od 160 godina poslat prvi telegram za Beograd čime se, samo jedanaest godina nakon uspostavljene telegrafske veze u SAD, u Srbiji formirao sistem prenosa podataka koji je u to vreme bio najmoderniji u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: