"Fabrika u pola 8, da Ivica ne može da spava"

Predstavnici Vlade Srbije i italijanske fabrike Aunde potpisali su ugovor o izgradnji nove fabrike u Jagodini, gde već zapošljavaju 240 ljudi.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

10:21

Foto: Tanjug

Ugovor su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i vlasnik "Aunde Srb" Enriko Vernjano, a zatim je postavljen i kamen temeljac za novu fabriku, u kojoj će biti zaposleno još 400 radnika.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, našalio se rekavši da će novi pogon otvoriti u pola 8 ili 8 ujutru, da Ivica Dačić ne može uopšte da spava.

Na ovom događaju, koji je počeo u devet ujutru, govorili su Vučić, Dačić i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, koji je rekao da ne zna da li je negde u Evropi fabrika otvorena tako rano ujutru. Dačić je potom, obraćajući se prisutnima, rekao da termin nije čudan, jer premijer obično zakazuje sednice vlade u pola osam ujutru.

"To je njegov način rada, što ja inače baš ne podržavam, ali šta da radim", kazao je Dačić.
Foto: Tanjug
Premijer je na to rekao da će, ako se svi saglase, fabriku otvoriti u pola osam ili osam, "taman da Ivica ne može nimalo da spava". "On ide sad da spava", rekao je kroz smeh Vučić.

Vučić je prethodno obišao postojeću fabriku i razgovarao sa radnicima, kojima je poželeo srećan rad.
Foto: Tanjug
Prvi pogon Aunde počeo je sa radom u Jagodini 2014. godine i trenutno zapošljava 253 radnika, u postojećem pogonu šiju se navlake za sedišta za fijat 500L, a prema rečima direktorke te fabrike Jasne Vlajović, planira se i proizvodnja za kompanije Iveko i Mercedes.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: