"Više zarađuje zanatlija nego DR, to je tržište"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da naše železnice neće skoro biti kao evropske, odgovarajući na pitanje poslanika Dragana Markovića Palme.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

08:48

Foto: Thinkstock

Vučić je dodao da, međutim, već danas postoje prve deonice na kojima je modernizovana železnica, poput deonice od Beograda do Vršca, na kojoj se, kako je naveo, sada stize brže vozom nego kolima.

Stanje u železnici, konstatovao je, nije idealno, ali država radi na Koridoru 10, na pruzi Beograd-Niš, koja je za nas najvažnija za putnički i teretni saobraćaj.

Odgovarajući na pitanje pripremamo li se za uvođenje dualnog obrazovanja, premijer je rekao da na tome rade domaće i strane kompanije, primetivši da trenutno više zarađuju zanatlije od doktora nauka, jer tako diktira tržište.

"Moramo da se snađemo na tržištu. Nećemo ni za 10 godina biti uspešni u dualnom obrazovanju, ali svaka fabrika i škola koja u to uđu predstavljaju veliki pomak napred", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: