"Brojali ste i prodaju Delte, a porez kiparski"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su brojevi ponekad varljivi odgovarajući na tvrdnje poslanika SDS-NPS Marka Đurišića o iznosu investicija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 28.10.2016.

08:26

Foto: Thinkstock

To se odnosilo na to da su strane investicije od 2008. do 2011. bile daleko veće nego nakon 2012.

"To je zato što se u njih ubrajali i prodaju Delte Delezu za 1,3 milijarde evra, što je u toj nesrećnoj godini prikazano kao investicija, a porez pri tome kiparski", naveo je Vučić.

Takođe, dodao je, ranije su vlasti prikazale kao dobru investiciju i prodaju NIS-a, primetivši da je time "sve rasprodato", a da je njemu ostalo da nekome pokuša da proda Resavicu.

"Što bi rekao Palma (Dragan Marković, JS), Vučiću, ostalo ti je da uzmeš konopče i obesiš se posle dnevnika."

Nasuprot tome, dodao je, "Mi smo uspeli da napravimo normalniju državu i da dođemo do dve milijarde evra investicija bez ijedne prodaje".

"Ne bih se hvalio investicijom da smo prodali Telekom. To što dođe od aerodroma odvojiću od investicija. Prave investicije su grinfild i braunfild ulaganja", objasnio je naglasivši da njemu ekonomija ne unosi pesimizam i crne slutnje, kao što to čini problem s Kosovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: