NIS pomaže edukaciju mladih stručnjaka

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

18:01

NIS pomaže edukaciju mladih stručnjaka
Foto: NIS

NIS je kroz program «Energija znanja» predstavio svoja dostignuća iz domena saradnje sa naučnim i obrazovnim institucijama u Srbiji, kao i programe „NIS šansa“ i „Studentska praksa“ kroz koje kompanije podstiče angažovanje mladih stručnjaka bez radnog iskustva i studenata završnih godina obrazovnih ustanova.

Koncept korporativnog programa „Energija znanja“ predstavila je Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim istitucijama, koja je ukazala na značaj partnerstva sa obrazovnim ustanovama koji neguje kompanija NIS i kojim se podstiče obrazovanje i osposobljavanje stručnih kadrova za rad u kompaniji kako bi se obezbedio njen dugoročni razvoj.

„Kompanija NIS se trudi da promeni svest o zapošljavanju mladih, kao i da prepozna sopstvene potrebe u angažovanju stručnih kadrova, a samim tim još više napreduje na tržištu rada na kojem je prepoznata kao jedan od regionalnih lidera. Zbog toga je od presudnog značaja da studenti što više ulažu u sopstveno obrazovanje“ , istakla je Snežana Lakićević.

Tokom četiri godine trajanja programa „Energija znanja“, više od 90 najboljih studenata Univerziteta u Novom Sadu i Beogradu prošlo je kroz program stipendiranja kompanije, a njih 16 je po završetku školovanja svoje prve korake u profesionalnom razvoju napravilo upravo u NIS-u.

Učesnici radionica su kroz interaktivni dijalog sa stručnjacima NIS-a iz oblasti HR-a, Bojanom Sajlović i Majom Jusufović, takođe imali priliku da se upoznaju sa programima „NIS šansa“ i „Studentska praksa“ koje dugi niz godina kompanija realizuje, kao i da dobiju stručne savete o tome kako postati deo tima kompanije, koja je prepoznata kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji.
Foto: NIS
Bojana Sajlović objasnila je da su razvojni programi NIS-a koji se odnose na mlade stručnjake, značajno doprineli popularizaciji tehničkih nauka kod mladih o čemu svedoči povećanje broja prijavljenih kandidata za prijemne ispite na fakultetima sa kojima NIS ima partnersku i programsku saradnju. Maja Jusufović istakla je da je zahvaljujući programu „NIS šansa“ do sada 700 mladih stručnjaka svoje prvo radno iskustvo steklo u NIS-u, dok je od 2013. godine preko 450 studenata bilo uključeno u program Studentske prakse.

Ona je naglasila da je ulaganje u razvoj polaznika u toku programa, ali i nakon njihovog završetka i kasnijeg ostanka u kompaniji – deo koncepta konstantnog učenja i usavršavanja kom kompanija teži.

Kao društveno-odgovorna kompanija, u skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, kroz investiranje u obrazovni sistem NIS podržava inicijative usmerene na unapređenje i usavršavanje stručnih kadrova, a samim tim doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: