Ljig-Preljina: Sve gotovo, ali nema ko da otvori

Izgradnja 40,36 kilometara auto-puta Ljig-Preljina je završena, uključujući i popravku betonske podloge u tunelima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

10:49

Ljig-Preljina: Sve gotovo, ali nema ko da otvori
Foto: Thinkstock

Deonica će svečano biti otvorena posle samita šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi, koji se završava 6. novembra, saopšteno je iz kabineta ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

Radovi na izgradnji te saobraćajnice su kompletno završeni i ona bi mogla da bude puštena u saobraćaj do 31. oktobra, ali je svečano otvaranje odloženo za nekoliko dana zbog obaveza u vezi sa samitom na kojem će učestvovati najviši srpski zvaničnici, kao i zbog prisustva otvaranju gostiju iz Azerbejdžana, stoji u saopštenju.

Samit u Rigi je od velikog značaja za Srbiju, navodi se u saopštenju, jer bi na njemu trebalo da bude potpisan komercijalni ugovor za modernizaciju i rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta, ugovor o finansiranju izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac na Koridoru 11, kao i ugovor o izgradnji dela Obilaznice oko Beograda.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlovi je najavila je i da će naredne godine biti kompletirana cela deonica Koridora 11 od Obrenovca do Čačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: