"Ovo je propast za srpske preduzetnike"

Siva ekonomija je veliki uzročnik propasti legalnih privrednika i preduzetnika u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.10.2016.

09:23

Foto: Thinkstock

To je izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vesna Kovač.

Ona je na skupu o sivoj ekonomiji u organizaciji magazimn Njuzvik rekla da je sve to posledica nelojalne konkurencije među učesnicima na tržištu i da su zbog nje smanjeni budžetski prihodi.

"Obim sive ekonomije je 30 odsto vrednosti BDP-a i to je visok procenat. To je glavni faktor nemogućnosti napredovanja investicione klime, a takođe siva ekonomija je velika prepreka razvoju tržišne ekonomije", naglasila je Vesna Kovač.

Ona je rekla da je Vlada Srbije odlučna da se sistemski izbori sa njom i da je zato usvojen nacionalni program protiv sive ekonomije.

Kazala je da je važno što je uspostavljen zakonodavni okvir za borbu protiv sive ekonomije, kao i to što je uvedena kontrola poštovanja propisa, te najavila da sledi traženje mehanizama kontrole kada je u pitanju trgovina putem interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: