BG: Kreće veliko šminkanje, a posebno ovog dela

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će će iduće godine biti pokrenuta obnova 21 fasade na Vračaru.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

08:11

BG: Kreće veliko šminkanje, a posebno ovog dela
Foto: Thinkstock

On je istakao i da će posebno biti urađena Katanićeva ulica, odnosno ceo front zgrada koje gledaju prema Hramu Svetog Save, saopštila je Gradska uprava.

To će, kako je rekao Vesić za Studio B, uticati na turiste koji posećuju taj deo grada.

Prema njegovim rečima, oronule fasade i grafiti moraju biti zamenjeni obnovljenim i čistim fasadama pogotovo u samom centru grada kako bi on ličio na druge evropske metropole, a obnovljene fasade biće prekrivene antigrafit bojama koje omogućavaju lako skidanje.

On je najavio i da u novembru počinje uređenje Trga Mome Kapora, a sledeće godine trga ispred Beogradskog dramskog pozorišta.

''Ove godine grad je odlučio da uredi fasade u Karađorđevoj ulici i na Kosančićevom vencu'', rekao je Vesić dodajući da je već krenula obnova devet fasada u Karađorđevoj, da će uskoro krenuti radovi za još 12, a da će u tom delu grada ukupno biti obnovljeno 45 fasada.

Govoreći o uređenju centra grada i pešačkih zona, Vesić je rekao da je početkom oktobra izabrana kompanija koja će raditi Ulicu maršala Birjuzova, od Carice Milice do pešačkog prolaza na Zelenom vencu, a da je vrednost radova 77 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, druga faza obnove Obilićevog venca koštaće 164 miliona dinara, a zatim je u planu Nušićeva ulica, pa početkom novembra i druga faza Kosančićevog venca.

Vesić je najavio i obnovu Skadarlije, u šta će biti uloženo 14 miliona dinara, a radovi će početi na proleće, kao i definisanje turističkih zona u gradu, među kojima će biti i ova boemska četvrt.

Govoreći o izgradnji infrastrukture u prigradskim opštinama, on je naveo primer Kaluđerice, gde će se raditi četiri kilometra vodovodne mreže, pa će naselje biti povezano sa rezervoarom i svi građani Kaluđerice, Leštana, Boleča, Ritopeka biće priključeni na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac.

Vesić je istakao i da se završetak regiopnalnog vodovoda očekuje do 2021. godine dodajući da je vrednost vodovoda u Kaluđerici 164 miliona dinara.

Gradski menadžer je naglasio da je posebno ponosan na to da u gradu ima skoro 500 aktivnih gradilišta, a sam Grad Beograd ima otvoreno 61 gradilište, navedeno je u saopštenju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: