"Deficit Srbije će se prepoloviti do kraja godine"

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će deficit na kraju godine biti prepolovljen sa očekivanih 160 milijardi dinara na 80 milijardi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.10.2016.

18:09

Foto: Thinkstock

On je istakao i da će projekcija budžeta za 2017. biti niža, iako će biti predviđeno očekivano povećanje plata i penzija.

"MMF je napravio reviziju projekcije budžeta opšte države i rekao da deficit neće biti 160 milijardi dinara nego 80, uključujućiu sva očekivana preuzimanja dugova, a biće ih sa Petrohemijom i možda Borom i drugo", rekao je Vujović u Skupštini Srbije.

Ministar finansija očekuje da će država ostati u okviru dva odsto deficita budžeta, iako će rešavati sve probleme iz prošlosti.

"Da krenemo sa mnogo nižom projekcijom budžeta za sledeću godinu i to realnom, uključujući i sva očekivana povećanja plata, penzija, fondova i svega ostalog što planiramo da uradimo u 2017. godini", rekao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: