Otvorena obnovljena šalter sala EPS-a

U Obrenovcu je otvorena obnovljena šalter sala "Elektroprivrede Srbije", pa je svim korisnicima iz te beogradske opštine omogućeno jednostavnije plaćanje računa

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

16:43

Otvorena obnovljena šalter sala EPS-a
Foto: Thinkstock

Olakšana im je i prijava priključka i pristup svim uslugama EPS-a.

Simboličnim presecanjem vrpce, vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić i predsednik opštine Miroslav Čučković otvorili su renovirane prostorije u zgradi Elektrodistribucije Obrenovac, naglašavajući da je u rekonstrukciju i obnovu distributivne mreže na teritoriji Obrenovca, uključujući modernizaciju i opremanje šalter sale, uloženo više od 30 miliona dirana.

"Smatram za našu veliku obavezu da slušamo građane i da ispunjavamo ono što građani iskazuju kao svoju potrebu. Iz tog razloga je ponovo na lokaciji Elektrodistribucije u Obrenovcu otvorena i nova šalter sala", rekao je Grčić.

EPS-u, kako navodi, to nije bilo dovoljno, već je iskoristio priliku i renovirao celu zgradu.

Zgrada Elektrodistribucije Obrenovac sa šalter salom poplavljena je u maju 2014. i voda je potpuno uništila svu opremu.

Grčić je kazao da je cilj EPS-a da nijedan građanin u opštini Obrenovac u 2017. godini nema apsolutno nikakav problem sa snabdevanjem električnom energijom i da mu ne stradaju elektro uređaji.

"Mi ćemo to uraditi u prvom kvartalu 2017. To je veliki i skup projekat koji će koštati nekoliko stotina miliona dinara, odnosno projekat za budućnost Obrenovca", naglasio je Grčić.

Svi smo svedoci toga da se u prethodnih mesec i po dana po Obrenovcu mnogo gradi, a uskoro će se, kako navodi, "osetiti" i dve velike trafostanice koje napajaju Obrenovac, koje EPS kompletno modernizuje, automatizuje i uvodi daljinsko upravljanje.

"Kompletan kablovski sistem obnavljamo, a poslednja instanca ovog projekta je poboljšanja elektromreže u Obrenovcu i zamena tamo gde je potrebno trafoa po mesnim zajednicnima, odnosno po selima", kaže Grčić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da je danas zaista važan dan za opštinu Obrenovac.

"Pre svega zbog građana Obrenovca i naših vernih potrošača koji će moći da na ovim šalterima izmire svoje obaveze bez plaćanja provizije", izjavio je Čučković.

Odluka EPS-a da se produži mogućnost popusta za redovne platiše do datuma kada se isplaćuju penzije je, kako kaže, nešto što je obradovalo najstarije sugrađane.

"Takođe, za nas kao opštinu, na čijoj teritoriji se proizvodi više od 50 procenata električne energije u Srbiji je jako važno da imamo stabilnu elektroenergetsku situaciju, dok su ulaganja od više stotina miliona dinara, koja se mogu videti na ulicama Obrenovca i duž svih energetskih koridora pored puteva, stvar koja obezbeđuje i sigurno snabdevanje stanovništva, ali i pruža mogućnost da privreda nesmetano radi i da se razvija", istakao je Čučković.

Zgrada Elektrodistribucije Obrenovac sa šalter salom poplavljena je u maju 2014. godine i voda je potpuno uništila svu opremu. Obnova je započeta odmah nakon povlačenja vode, ali su radovi morali da budu obustavljeni dok se teren nije u potpunosti slegao i isušio.

Šalter sala će za građane biti otvorena svakog radnog dana od 7.30 do 14.00 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: