Vujović: Nema potrebe, nećemo se zaduživati

Srbija se neće zaduživati kod MMF-a pošto za to nema potrebe, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.10.2016.

16:28

Vujović: Nema potrebe, nećemo se zaduživati
Foto: Tanjug

On je u parlamentu podsetio da je Srbija u februaru 2015. sklopila sa MMF-om trogodišnji stend-baj aranžman iz predostrožnosti, ističući da to znači da možemo da se zadužimo do 1,2 milijarde evra, ali da mi to ne moramo da koristimo.

Tako da mi za to plaćamo - nula, nećemo pozajmljivati sredstva od MMF-a i nećemo plaćati ništa”, poručio je Vujović.

On je objasnio da za te tri godine imao kvartalne revizije odnosno ukupno 12 revizija koje moramo da prođemo da bi mogli eventualno da povlačimo novac od MMF-a ako nam zatreba.

MMF nam, pošto smo zemlja koja ima pristup finansijskim tržištima, ne daje pare za podršku budžetu nego samo za platno-bilansnu poziciju, koja se kod nas popravlja. Imamo više tekućih investicija nego što je tekući deficit platnog bilansa i zato nam nisu potrebna sredstva da to finansiramo”, naveo je Vujović.

Kako je rekao, Vlada Srbije je toliko toga uradila po tom pitanju da državi nije potrebno zaduživanje kod MMF-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: