"Želimo da stignemo Beograd i Niš"

Vojvodina radi na restrukturiranju dugova, a ako to uspešno obavi i dobije dodatna sredstva za nove projekte, u 2017. će napraviti dobre poslove, kaže Mirović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.10.2016.

15:14

Foto: Tanjug

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović je novinarima nakon izlaganja na Beogradskim investicionim danima rekao da očekuje da će do kraja godine paralelno sa novim budžetom Vojvodina uspeti da refinansira obaveze koje ima.

"U ovom trenutku imamo dve vrste duga. Jedan je tekući nastao u odnosu na zaduženja kod poslovnih banaka za razne poslove koji su se u prošlosti realizovali u Vojvodini, a nijedan od njih nije doneo indukovanu dobit iz koje biamo mogli da ih vraćamo. Drugi su promašeni poslovi koji su nam neka vrsta kamena oko vrata kada je reč o ukupnom finansijskom potencijalu sa kojim raspolažemo, poput poslova koji se tiču takozvanog Fonda za nove tehnologije", objasnio je MIrović.

Uz napomenu da će Vlada Srbije opredeliti za budžet Vojvodine dodatna sredstva, Mirović je zahvalio Beogradu što je na skupu omogućio velikom broju vojvođanskih opština da predstave svoje potencijale.

"Imaćemo nove mehanizme za dodatne finansijske podsticaje u odnosu na one koje već opredeljuje Vlada Srbije. To je značajno motivisanje investitora da dođu u Vojvodinu. Imaćemo zajedničke infrastrukturne projekte", rekao je Mirović i dodao da su u pripremi nove industrijske zone, ali i aktiviranje postojećih.

Biće velikih ulaganja u kulturi, zdravstvu, poput nove zgrade RTV, Kliničkog centra u Novom Sadu...

U Nišu i Beogradu se brže realizuju ulaganja u zdravstvo, a mi to želimo da stignemo, poručio je Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: