"Nije opravdano, Ikea dobila dozvolu za 2 dana"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da prigovori investitora uglavnom nisu opravdani.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

11:53

Foto: Gettyimages

Na konstataciju da se investitori najčešće žale na administaciju, skupo građevinsko zemljište i nemogućnost sticanja vlasništva nad zemljištem, Mali je novinarima rekao da to uglavnom nisu opravdani razlozi.

Kad je reč o administraciji, Mali kaže da se sada potpuno dugačije vodi računa o potrebama investiotra i da nije sreo nijednog ulagača u poslednje dve godine koji se žalio na sporost administracije.

Dozvola Ikei, na koju je čekala deset godina, izdata je za dva dana, rekao je Mali i dodao da zakon sada obavezuje da se građevinske dozvole izdaju za 28 dana.

“Skupo građevinsko zemljište, to ne stoji, jer su prošle godine smanjene naknade za garađevinsko zemljište”, rekao je Mali i istakao da investitori više traže od nadležnih da se brže i efikasnije investira u infrastrukturu.

On je podsetio da sada postoji i mogućnost prodaje zemljišta, a ne samo davanja u zakup, podsetivši da je grad oglasio prodaju zgrade Beobanke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: