"Stanica na NBG dogodine, nerviraju me kašnjenja"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će izgradnja nove autobuske stanice na Novom Beogradu početi na proleće 2017. godine.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 25.10.2016.

11:37

Foto: Beobuild

“Neće krenuti do kraja ove godine, kao što sam najavio, nažalost, ali ćemo sigurno krenuti na proleće sledeće godine. Važno je da se taj projekat desi kako treba”, rekao je Mali novinarima u pauzi Beogradskog inevesticionog foruma.

"Očekujemo saglasnost Vlade Srbije za zajedničko ulaganje sa Beogradskom autobuskom stanicom (BAS) kao preduzećem", rekao je Mali.

“To će vrlo brzo biti gotovo”, rekao je Mali i dodao da ga kašnjenja nerviraju, ali da se nadležni bore ne da li će nešto biti “u oktobru ili novembru” nego da li će se ikad destiti.

Navodeći da se na izmeštanje autobuske stanice čeka tri decenije, Mali je rekao da je određena lokacija, završen konkurs i rešavaju se pravno-imovinski problem na lokaciji.

“Važno je da se projekat desi kako treba, ne smemo da dozvolimo greške za izgradnju bilo kog kapitalnog projekta koji menja grad, zbog mesec ili dva. Nerviraju me kašnjenja, ako su opravdana, mogu da ih prihvatim”, rekao je Mali.

On je naveo da je izgradnja nove autobuske stanice veoma važan projekat koji će "rešiti i probleme saobraćajne gužve u starom delu Beograda".

"Sa razvojem nove autobuske stanice Grad Beograd će ponuditi na prodaju okolne parcele, gde će biti izgrađeni stambeni i poslovni kompleksi", kazao je on.

Mali je najavio i da će u drugoj polovini 2017. godine početi obnova Starog savskog mosta, koji će biti prilagođen i za pešake i za automobile.

Gradonačelnik Beograda je kazao i da će u novembru ili decembru sledeće godine početi izgradnja gondole od Kalemegdana do Tržnog centra "Ušće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: