Zajedničko predstavništvo Srbije i BiH u Istanbulu

Privredno-turističko predstavništvo Srbije i BiH biće sutra otvoreno u Istanbulu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 25.10.2016.

10:50

Zajedničko predstavništvo Srbije i BiH u Istanbulu
Foto: Thinkstock

Preko tog predstavništva će dve zemlje predstavljati svoje trgovinske, privredne i turističke potencijale.

U okviru ekonomske trilaterale Srbije, BiH i Turske, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastaće se u Istanbulu sa ministrom ekonomije Turske Nihatom Zejbekčijem i ministrom ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem.

Kako je rečeno, zajedničko privredno-turističko predstavništvo Srbije i BiH biće otvoreno uz pomoć turske vlade, a biće održan i trilateralni poslovni forum Srbija-Turska-BiH.

Forum organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH i Odborom za ekonomske odnose sa inostranstvom Turske.

PKS je najavila da će Poslovni forum biti održan istog dana kada i trilateralni sastanak ministara tri države u Istanbulu.

Nakon plenarnog dela Foruma biće održani pojedinačni razgovori srpskih, turskih i BiH privrednika.

PKS je najavila da će se tokom poslovnih razgovora privrednika tri države uglavnom razgovarati o saradnji u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, stočarstvu, namenskoj industriji, energetici, transportu i logistici i sektoru autoindustrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: