"Samo smo pozajmili od Rusa, da budu pri ruci"

Direktor niške Gradske toplane Zoran Stojanović kaže da nisu tačne informacije da ima problema sa grejanjem i da su radijatori u velikom broju stanova hladni.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 25.10.2016.

10:17

Foto: Thinkstock

U izjavi za agenciju Beta, Stojanović je naveo da sve toplane u Nišu normalno funkcionišu, ali kako je dodao, dešava se da zbog kvarova na sitemu pojedini korisnici povremeno ostaju bez grejanja.

"U poslednja četiri dana prosečno 100 do 120 naših korisnika nema grejanje, što je svega 0,2 procenta s obzirom da imamo ukupno oko 28.500 korisnika. Pre toga smo danima imali manje od jednog procenta korisnika bez grejanja", kazao je Stojanović.

On je istakao da se kvarovi na toplovodnoj mreži koji se detektuju tokom noći, otklanjaju odmah u toku dana.

"Broj intervencija koje toplana sada ima tri puta je manji nego u istom periodu pre dve godine, a značajno je manji i u odnosu na prošlu godinu", kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima toplana je zbog prevencije proteklih dana pozajmila dva generatora od Srpsko-ruskog humanitarnog centra, ali nije ih koristila.

"Nije bilo potrebe da ih koristimo, samo smo želeli da nam budu 'pri ruci'. Vratili smo ih juče i ne razumem zbog čega je ta pozajmica izazvala toliko negativnih reakcija u medijima", rekao je Stojanović.

On je istakao da sa opremom kojom raspolaže Toplana može da prevazilazi probleme koji se javljaju u radu sistema daljinskog grejanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: