Slovenci nam poručuju: Ne rasprave, nego biznis

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović najavio je da će to ministarstvo posebnu pažnju posveti novim investitorima.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.10.2016.

17:16

Slovenci nam poručuju: Ne rasprave, nego biznis
Foto: Tanjug

Kako je rekao, pažnja će se posvetiti i povezivanju proizvodnje i prerade kao i izmenama Zakona o državnom zemljištu.

On je rekao i da će resorno ministarstvo napraviti koncept za razvoj tog sektora i da će težište biti stavljeno na pronalaženje novih tržista.

"Kada nađemo tržiste i utvrdimo šta traži proizvodićemo robu u skladu sa zahtevima", rekao je Nedimović na panelu privrednika iz Srbije i Slovenije koji je organizovan u Privrednoj komori Srbije.

On je dodao da će se posebna pažnja posvetiti novim investicijama i povezivanju proizvodnje i prerade kako se sirovine ne bi prodavale po niskim cenama već, znatno skuplje, gotovi proizvodi.

Zbog toga će, dodao je Nedimović, biti izmenjen Zakon o državnom zemljištu a investitori će dobijati zemlju u zakup na tri godine ukoliko ulože najmanje pola miliona evra i uspostave prerađivacku industriju.

On je pozvao slovenačke privrednike da ulažu u prerađivačke kapacitete u Srbiji.

Slovenački ministar poljoprivrede Dejan Židan je rekao da nije vreme za stručne rasprave već "da se radi biznis".

On je pozvao Nedimovića da u januaru s privrednicima poseti Sloveniju a izrazio je očekivanje da će tada biti potpisano nekoliko sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: